Capere in ulei de masline, bio, 120g
Capere in ulei de masline, bio, 120g
Descriere – Bulbii si mugurii caperelor au fost folosite inca din perioada Greciei antice, atat in alimentatie cat si in scopuri medicinale.
– Sarace in calorii, dar bogate in vitamine si minerale, indeosebi in fier.
– Pot fi consumate fara griji la masa de seara, nu doar pentru ca sunt hipocalorice, dar si pentru ca se gatesc foarte repede.
– Sunt conservate in ulei de masline extravirgin si putin otet de mere.
Proprietati – Contin numai 20-25 calorii la 100g.
– Caperele sunt pline de vitamine si minerale: mangan, fier, calciu, magneziu, vitamina A, riboflavina (vitamina B2), vitamina K, sodiu si vitamina C.
– Fierul din capere ajuta sistemul circulator si previne aparitia afectiunilor specifice acestuia (hipertensiune arteriala, anemie, etc.).
– Vitamina K continuta de capere este necesara pentru buna functionare a procesului de coagulare a sangelui si pentru procesul de dezvoltare si alungire a oaselor (pentru copii in special).
Continut – Un borcan contine 120g de capere in ulei de masline, produs certificat ecologic.
– Ingrediente: capere*70%, ulei de masline* nativ 25%, otet de mere*, sare de mare; *ingredientele provin din agricultura ecologica.
Consum – Foarte populare in bucatariile mediterane, caperele sunt un ingredient des adaugat la salate, sosuri (sosul tartar, de exemplu), mancaruri cu carne si peste.
– Gustul lor astrigent, proaspat si usor picant este preferat in combinatii cu somon, pastrav sau miel.