Zahar gelifiant 2:1, bio, 500g
Zahar gelifiant 2:1, bio, 500g
Descriere – Acest produs 2 in 1 indulceste si in acelasi timp asigura si gelifierea gemurilor.
– Datorita pectinei continute, gemurile sau jeleurile voastre vor avea consistenta perfecta.
– Zaharul gelifiant Biovegan este realizat pe baza de zahar brut din trestie pentru a pastra cat mai intacte mineralele din trestia de zahar.
Proprietati – Ideal pentru prepararea gemurilor sau a jeleurilor de fructe.
Continut – O punga contine 500 g de Zahar gelifiant 2:1, produs certificat ecologic.
– Ingrediente: zahar* brut din trestie, agent de gelifiere: pectina de mere. *=ingrediente provenite din agricultura ecologica.
Consum – Pentru prepararea gemurilor cu 500 g zahar gelifiant 2:1: 1 kg de fructe si 5 g sare de lamaie sau sucul de la o lamaie, un mar ras (dupa nevoie).
– Spalati fructele, lasati la scurs, eventual scoateti samburii, si cantariti 1 kg de fructe.
– Puneti o farfurie mica in congelator pentru proba de gelifiere.
– Varsati continutul plicului intr-o oala, impreuna cu fructele si sarea de lamaie sau sucul de la o lamaie.
– Amestecati, dupa care puneti pe foc continuand sa amestecati.
– Lasati cel putin 3 minute sa clocoteasca bine.
– Proba de gelifiere: puneti o lingura din cantitatea de gem fierbinte pe farfuria racita la congelator si inclinati. Ar trebui sa curga foarte greu.
– In cazul in care compozitia nu este destul de consistenta, mai fierbeti cateva minute, iar apoi repetati proba de gelificare.
– Puneti gemul fierbinte in borcane curate, pe care inchideti-le ermetic si puneti-le timp de 5 minute cu capul in jos, pentru sterilizare si etanseizare.
– Prepararea jeleului din suc: folositi 700 ml suc si 500 g zahar gelifiant si urmati etapele de mai sus.