Seminte de amarant, bio, 500g
Seminte de amarant, bio, 500g
Descriere – Amarantul provine din America de Sud si exista acolo de peste 5000 de ani, atat ca si cultura, dar si in salbaticie.
– Aztecii, incasii si mayasii din Mezoamerica au descoperit proprietatile sale nutritionale si l-au inclus in dieta lor.
– Aztecii il foloseau atat in alimentatie, cat si in ceremoniile religioase. Cand spaniolii au invadat America de Sud in jurul secolului al XV-lea, asocierea amarantului cu ritualurile aztece a dus la interzicerea lui.
Proprietati – Este foarte bogat in proteine (bogat in lizina – proteina de inalta calitate, indispensabila pentru refacerea tesuturilor si producerea de anticorpi), calciu, fibre, magneziu, fosfor, mangan si fier.
– Este o proteina completa, precum quinoa si contine toate cele 8 tipuri de aminoacizi.
– Este o sursa buna de acizi grasi polinesaturati si contine vitamina E in cantitati similare uleiului de masline.
– Amarantul este usor de digerat si nu contine gluten.
Continut- O punga contine 500 de grame de seminte de amaranth, produs certificat ecologic.
Consum – Poate fi fiert, precum orezul, preparat in terciuri, sau se poate folosi ca baza – in varianta faina de amarant – pentru deserturi.
– Se poate praji si transforma in floricele (asemanatoare popcorn-ului).